Vapaaopisto.fi-blogista

Tervetuloa Vapaaopisto.fi-blogin pariin! Tämä blogi keskittyy korkeakoulutukseen ja tarkastelee sitä hyvin monenlaisista näkökulmista käsin. Pyrimme nostamaan esiin ajankohtaisia koulutukseen liittyviä aiheita ja aihepiirejä sekä herättämään niihin liittyvää keskustelua. Toivomme, että viihdyt Vapaaopisto.fi-blogipostausten parissa ja että tulet vierailemaan blogissamme uudelleenkin!

Kenelle Vapaaopisto.fi-blogi on suunnattu?

Vapaaopisto.fi-blogi on suunnattu kaikille koulutuksesta kiinnostuneille lukijoille ikään tai sukupuoleen katsomatta. Jos vielä pohdit tulevaa opiskelupaikkaasi etkä oikein tiedä, mitä haluaisit tehdä isona, kannattaa lukea blogista löytyvät vinkkimme alan valintaan liittyen. Jos haluat tietää, miltä aloilta valmistuneet korkeakoulutetut ansaitsevat kaikista eniten, kannattaa lukea aihetta käsittelevä postaus, jossa eritellään parhaiten ansaitsevat korkeakoulutetut alan lisäksi myös oppilaitoksittain. Jos palkka on sinulle tärkein valintakriteeri, on tämä postaus erityisen tärkeä.

Kerromme edellä mainitussa postauksessa myös siitä, millaisten asioiden on todettu ennakoivan tulevaa palkkakehitystä. Näiden asioiden tiedostaminen saattaa edesauttaa oman uran ja palkan kehitystä. Aivan kaikkeen ei tietysti voi itse vaikuttaa, mutta jos sinulla on vähänkään esimerkiksi matikkapäätä, voi pitkään matikkaan panostaminen lukiossa olla järkevä valinta.

Millaisia teemoja Vapaaopisto.fi-blogin postaukset käsittelevät?

Edellä mainitun palkkakeskustelun lisäksi blogin postaukset käsittelevät laajasti ja erilaisista näkökulmista korkeakoulutusta. Jos korkeakoulutus kiinnostaa sinua, kannattaa hyödyntää postaustemme monipuolinen anti.

Verkkomarkkinointi on tällä hetkellä erityinen kuuma peruna markkinoinnin saralla eikä olekaan ihme, että alan koulutukset ja kurssit ovat kovin haluttuja. Jos haluaisit tietää, miten somea voi hyödyntää markkinoinnissa ja missä voisit oppia copywritingia, pysy kuulolla ja lue aihetta käsittelevä postauksemme. Tässä yhteydessä on vielä pakko mainita, että nettikasinot ovat yleensä yllättävän hyviä markkinoijia, jotka hyödyntävät esimerkiksi ilmaiskierrosten tarjoamista tavoitteenaan asiakkaiden houkuttelu pelaamaan.

Maailma muuttuu nykyisin huimaa vauhtia ja koulutus on yksi keino pysyä tämän muutoksen vauhdissa mukana. Ilman koulutusta ja jatkuvaa, elinikäistä oppimista, kuka tahansa meistä on vaarassa jäädä kehityksen tahdissa jälkeen. Suomalainen koulutus kuuluu tunnetusti maailman parhaimmistoon, ja kaiken lisäksi se on pääosin täysin ilmaista. Tästä syystä voimmekin olla erittäin ylpeitä koulutuksestamme ja jokaisen kynnelle kykenevän tulisi hankkia itselleen tarpeitaan ja toiveitaan vastaava koulutus.

Joihinkin koulutuksiin on erityisen vaikea päästä, sillä koulutuspaikat ovat todella haluttuja. Jos siis haluat juuri sellaiseen koulutukseen, jonka tiedät olevan halutuimpien koulutuspaikkojen listalla, kannattaa omaan hakuun alkaa valmistautua viimeistään lukiossa. Etukäteen kannattaa esimerkiksi selvittää, millaisia asioita toivomasi koulutuksen opiskelijavalinnoissa painotetaan. Monella alalla painotetaan esimerkiksi lukioaikaista pitkän matematiikan numeroa. Jos päätät jättää pitkän matikan lukiossa valitsematta, suljet samalla monia ovia tai ainakin teet niiden aukaisemisesta tavallista vaikeampaa. Oman koulutus- ja urapolun rakentaminen onkin pitkäjänteisyyttä, kärsivällisyyttä ja ahkeruutta vaativa prosessi, jonka läpikäyminen on sen haasteellisuuden lisäksi myös erityisen antoisaa ja palkitsevaa. Vapaaopisto.fi-blogi haluaa kulkea rinnallasi tällä matkalla!